Skok na obsah
[CNW:Counter] TOPlist

Komentáře k příspěvku
Sklo z oxidu hlinitého


[ 1 ] Vložil: pep – 12.8.2004 20:49

" ..... sklo z oxidu hlinitého, který se používá jako kvalitní brusný materiál pod názvem korund? "

Korund je KRYSTALICKY oxid hlinity! .... Ucivo zakladni skoly (v Cechach).

[ 2 ] Vložil: Martin – [ WWW ] – 12.8.2004 22:31

Já si troufám říct, že to, co jsem na psal já a Vy, si příliš neodporuje. Je pravda, že jsem nezdůraznil, že se jedná o krystalický oxid litný.Jde ovšem o upoutávku, kde mi to připadalo zbytečné. Možná jste měl na mysli něco jiného. Když se teď na to dívám, připadá mi to podobné, jako bych napsal, že "... z oxidu vodného, který se používá jako poživatelná tekutina pod názvem voda." :-)

Přiznávám, že jsem to v "perexu" trochu zamotal.

[ 3 ] Vložil: pep – 13.8.2004 18:56

Na prvni pohled mi z te vety vyplynulo, ze sklo z oxidu hliniteho je korund. Ale kdyz se nad tou vetou zamyslim, tak to explicitne receno neni. Presto je to trosku matouci.

Jinak Vasemu zajimavemu blogu veliky zdar!

[ 4 ] Vložil: Palo – 15.10.2004 1:16

a neslo by spravit nejake eutektikum Al2O3/MxOy s vlastnostami podobnymi cistemu Al2o3?

[ 5 ] Vložil: Martin – [ WWW ] – 15.10.2004 12:04

[4] Tak na to opravdu nedokážu odpovědět bez toho,že bych si příliš vymýšlel. Pokud by Al2O3 vytvořil s oxidem nějakého metaloidu eutektikum, tak by potom rozhodně nebylo možné využít zajímavé vlastnosti amorfního Al2O3. Ale obecně jsou oxidy tvrdé a křehké, takže by nakonec z toho mohlo vyjít brusivo s obdobnými vlastnostmi jako korund ale s jemnější strukturou zrna, což by ale spíše znamenalo ještě o něco větší křehkost.

[ 6 ] Vložil: K – 19.10.2009 15:17

Dobrý den,zajímalo by mě, za jakých okolností je potřeba ke schlazení skla přes oblast tvorby krystalů tak velké rychlosti, jako ve článku uvádíte - 10milionů °C/s ?

Technologií skla se zabývám, ale s tímto jsem se nesetkala, připadá mi to jeko nesmysl.

Jinak díky za článek

[ 7 ] Vložil: Martin – [ WWW ] – 20.10.2009 11:14

[6] Dekuji za komentar. Jedna se o pripad, kdy dany material pri normalnich ochlazovacich rychlostech vytvari usporadanou krystalovou mrizku nikoliv neusporadanou 'podchlazenou kapalinu'. A tedy dana rychlost je nutna k vytvoreni skla, coz ma prave byt pripad oxidu hliniteho.

Nicmene se priznam, ze o technologii skla toho mnoho nevim, takze je mozne, ze jsem Vasemu komentari neporozumel spravne. Pokud muzete pro mne a dalsi ctenare poskytnout detailnejsi vyhrady, budu velice rad.

[ 8 ] Vložil: superbeets – [ WWW ] – 16.1.2021 19:51

WOW just what I was looking for. Came here by searching for %meta_keyword%|

[ 9 ] Vložil: Roseanna Dicosmo – [ WWW ] – 6.5.2021 11:27

Hi friends, its wonderful article concerning educationand entirely defined, keep it up all the time.|

[ 10 ] Vložil: bape hoodie – [ WWW ] – 15.11.2023 22:26

Thank you a lot for providing individuals with a very remarkable opportunity to read articles and blog posts from this blog. It's usually very terrific and full of a great time for me personally and my office acquaintances to visit your website at least three times per week to study the newest items you will have. And lastly, I'm so actually motivated for the special knowledge you give. Some 1 areas in this article are clearly the most efficient we have all had.

[ 11 ] Vložil: kobe shoes – [ WWW ] – 16.11.2023 19:29

I intended to post you the tiny remark to finally say thank you over again relating to the pretty information you've featured above. This has been quite wonderfully generous of you to present without restraint all a few individuals might have supplied as an electronic book to generate some money for their own end, especially since you might have done it in the event you wanted. The solutions in addition served to become easy way to recognize that many people have the identical eagerness similar to my personal own to understand good deal more with regard to this issue. I am certain there are thousands of more pleasurable moments in the future for those who read carefully your blog post.

[ 12 ] Vložil: bapesta – [ WWW ] – 17.11.2023 16:46

Thank you so much for giving everyone an extremely splendid chance to discover important secrets from this website. It really is very lovely and packed with fun for me personally and my office colleagues to visit your blog the equivalent of 3 times in a week to study the new tips you have. Not to mention, I'm actually amazed for the splendid secrets served by you. Selected 1 facts on this page are undeniably the finest we have had.

[ 13 ] Vložil: golden goose women – [ WWW ] – 18.11.2023 13:41

Thanks a lot for giving everyone an extremely memorable opportunity to check tips from this site. It is usually so sweet and also packed with a great time for me and my office acquaintances to search the blog minimum three times weekly to read the fresh secrets you have. And definitely, I'm also usually happy with all the gorgeous concepts you give. Selected 1 areas in this article are truly the most impressive we have all had.

[ 14 ] Vložil: supreme outlet – [ WWW ] – 19.11.2023 11:41

I would like to point out my love for your kind-heartedness for women who really need help with this particular situation. Your real commitment to getting the message all-around came to be extraordinarily effective and have consistently permitted regular people just like me to arrive at their endeavors. The important publication can mean a whole lot to me and especially to my colleagues. With thanks; from all of us.


Přidání komentáře

Identifikace autora

Váš komentář

Nepoužívejte HTML značky, jen čistý text. URL začínající http:// nebo ftp:// budou zobrazeny jako odkazy. Odkaz na předchozí přidaný komentář vytvoříte tak, že do hranantých závore uzavřete jeho číslo - např. [3] vytvoří odkaz na třetí komentář.

Sledujte aktuální komentáře ve všech rubrikách pomocí RSS
Přímý link RSS 0.91 nezkrácené komentáře

Weblog pro ty, které zajímá věda a technika.