Skok na obsah
[CNW:Counter] TOPlist

Komentáře k příspěvku
Nesmysly v 21. Století


[ 1 ] Vložil: Jirka Kouba – [ WWW ] – 11.2.2004 16:34

V tomto článku jsi přesně popsal polovinu příčin, proč už 21. století nečtu. Druhá polovina: příliš témat na číslo, a proto malá hloubka.

[ 2 ] Vložil: Martin – [ WWW ] – 11.2.2004 17:17

[1] Máš pravdu, že obvykle nejdou příliš do hloubky. Je to škoda, ale zatím mi to moc nevadilo, protože jsem to ani neočekával.

Víc mě vyděsilo, že jsi 21. Století přestal číst. Když jsi přestal číst National Geographic, tak já, aniž jsem to věděl, jsem ho přestal číst taky. :-)

[ 3 ] Vložil: iko – 12.2.2004 0:02

Nebol si na nich prilis prisny? Predsa len to s Nature nemozes porovnavat, to musis uznat. Pripada mi ten casak ako plytsi popularizacny casopis (napr. oproti Vesmiru) -- z toho vyplyva aj sirsi zaber -- aôe ke ctivy.

Na obranu redaktorov by som este uviedol, ze pokial nie je priamo vystudovany v obore (t.j.ma napr. fakultu zurnalistiky alebo podobne), tak je viac-menej bezbrannou obetou podkladov, ktore pouzije na ten clanok.

Predsa len si myslim, ze zasluha z toho, ze uvedu informaciu je vacsia, ako to, ze ju uvedu nepresne. Pre presne info clovek chtiac-nechtia musi do odbornej literatury.

Pravdou je, ze ked je clovek z oboru, tak sa obcas celkom dobre zasmeje na niektorych clankoch alebo prekladoch.

[ 4 ] Vložil: Martin – [ WWW ] – 12.2.2004 0:14

[3] Porovnávat to nemůžu. Ale přísný jsem nebyl. V článku jsem ty chyby podrobně nepopsal, ale v tom dopise jsou. Když se čtenář zeptá, jak na pneumatikách souvisí s jejich šířkou a je mu odpovězeno, že závodní auta mají široké pneumatiky, které se rychle opotřebují, považuji to za výsměch. Nebo když o černých koulích napíše, že jsou to oblázky uranu. (Nemám ten časopis momentálně před sebou, takže neznám přesné formulace a obsah.) A celý článek vypadá, že je založen na tom jednom webu... To mi připadá nehodné jakéhokoliv novináře.

Právě proto, že mě článek zaujal, nechal jsem si vyhledat zrovna PBMR a na co nenarazím. :-) A hned vidím, kolik nepřesností tam je. Mi osobně nejde o plytkost, ale o to, aby i to málo informací nebylo nepravdivé.

[ 5 ] Vložil: Marvin – [ WWW ] – 13.2.2004 11:29

Lednove cislo je asi opravdu "prelomove". U nekterych clanku jsem mel najednou pocit, ze autor tematu rozumi stejne jako ja, tedy vubec. Pak jsem na to prisel. Pod clanky pokryvajici siroke spektrum vedeckych oboru byl podepsan stejny clovek. Bud je to genius nebo ...

[ 6 ] Vložil: Jirka Cech – [ WWW ] – 25.9.2005 23:11

existuje neco jako dobry tisteny popularne vedecky casopis v Cestine? 21. stoleti mne dost zklamalo a to jsem si ho nechal loni k vanocum predplatit.

[ 7 ] Vložil: superbeets – [ WWW ] – 16.1.2021 19:51

Greetings from Idaho! I'm bored to tears at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can't wait to take a look when I get home. I'm surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, amazing blog!|


Přidání komentáře

Identifikace autora

Váš komentář

Nepoužívejte HTML značky, jen čistý text. URL začínající http:// nebo ftp:// budou zobrazeny jako odkazy. Odkaz na předchozí přidaný komentář vytvoříte tak, že do hranantých závore uzavřete jeho číslo - např. [3] vytvoří odkaz na třetí komentář.

Sledujte aktuální komentáře ve všech rubrikách pomocí RSS
Přímý link RSS 0.91 nezkrácené komentáře

Weblog pro ty, které zajímá věda a technika.