Skok na obsah

Techblog > Ostatní věda > Jižní Korea – válka robotů

[CNW:Counter] TOPlist
4. 7. 2003 - Ostatní věda

Jižní Korea – válka robotů

Před časem jsem psal o chystané moderní výzbroji armády USA. V závěru původního článku na Akademonu je zmíněn i vývoj automatů, které by nahradily vojáky. Dneska jsem si přečetl, že V armádě Jižní Koreji budou sloužit roboti. Tam by nahradili lidi v rutinních vojenských činnostech; tak by se mohl stav jihokorejské armády snížit až o 10 tisíc mužů.

Tak už minimálně druhý stát po USA uvažuje o využití náhrad lidí ve válce. Divil bych se, kdyby o tom neuvažovali i jinde, kde o tom nemluví. Přišla mi na mysl tak trochu zábavná myšlenka. Kdyby, nedejbože, došlo k válce mezi Severní a Jižní Koreou, tak bych chtěl vidět, jak by se tvářili severokorejští vojáci při pohledu na armádu robotů, kteří by kráčeli proti nim. Předpokládám, že většina lidí v Severní Koreji neviděla počítač, natož robota.

Napsal Martin Srubar v 18:45 | Komentáře (4)
Dočetli jste článek? A co nyní?
Pokračujte třeba čtením starších či novějších článků na obdobná témata v této rubrice.

Starší příspěvek: Nikdo nevysává ručně
Novější příspěvek: Stodesátý prvek a paměť

Nebo se podívejte na titulní stránku, co je nového. > Přejít na titulní stránku
Pokud máte čas a chcete si počíst, doporučuji archív. > Přejít na archív
Jestli vás zajímá něco konkrétního, vyhledejte si na Techblog.cz právě to své téma.

Weblog pro ty, které zajímá věda a technika.

Téma…

Časopis 21. století

Časopis 21. století
Časopis 21. století je nejznámější a nejoblíbenější vědecko-technický časopis. Na čem je ale založena jeho popularita? Z velké části jsou v něm obsaženy nesmysly. Jde o záměr nebo je to pouze neschopností autorů? Upřímně řečeno, co by odborník získal tím, že by v něm publikoval?
13. 8. 2004
Speciály…

Energetická krize

Energetická krize
Za dveřmi je energetická krize. Co budeme dělat, až dojde ropa a další fosilní paliva? Sledujte vývoj alternativních druhů energie a pohonů a hledání nových ropných nalezišť.